Futiskaupan toimitusehdot

Yleistä

1.1. Nämä sopimusehdot sisältävät Futiskaupan (jäljempänä "Palveluntarjoaja") verkkopalvelun (jäljempänä "Palvelu") käyttöä koskevat ehdot sekä tuotteiden tilausta ja toimitusta koskevat ehdot. Rekisteröityessään Palveluun tai ostaessaan tuotteita Palvelusta Palvelun käyttäjä ("Asiakas") hyväksyy ehdot ja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja. Palvelussa on näitä ehtoja tarkentavia tiedonantoja ja toimintaohjeita.

1.2. Palveluntarjoajan yhteystiedot: Suomen urheilutarvike, Käsityöläisentie 25 C 24, 00750 Helsinki. Y-tunnus 2973344-3.  Asiakaspalvelu palvelee sähköpostitse osoitteessa myynti@futiskauppa.net

1.3. Palvelun sisällön kaikki oikeudet kuuluvat Palveluntarjoajalle. Palveluntarjoajalla on oikeus muuttaa näitä sopimusehtoja. Asiakas hyväksyy muutokset Palvelua käyttäessään. Kulloinkin voimassa olevat sopimusehdot ovat nähtävissä Palveluntarjoajan kotisivulla.

1.4. Palveluntarjoaja ei ole vastuussa Palvelussa myytävien tuotteiden valmistajien sivuilla olevista tiedoista.

Tuotteiden tilaaminen ja toimitus

2.1. Toimitamme tilauksia seuraaviin maihin: Eesti, Norja, Ruotsi ja Suomi. Mikäli toimitusaluetta on muutoin rajattu, ilmoitetaan rajaukset Palvelussa.

2.2. Kunkin tuotteen hinta, toimitustavat ja toimituskulut ilmoitetaan tuotesivulla. Samassa yhteydessä ilmoitetaan myös mahdolliset tuotteen saatavuuteen liittyvät rajoitukset.

2.3. Asiakas voi tehdä tilauksen Palvelussa joko rekisteröidyttyään Palvelun käyttäjäksi tai ilman rekisteröitymistä. Tehty tilaus sitoo Asiakasta. Minimitilauksen arvo ennen toimituskuluja on 40,00 €. Mikäli tilauksen arvo ei ylitä em. summaa, ole hyvä ja ota yhteyttä meihin.

2.4. Tilatut ja varastossa olevat tuotteet toimitetaan noin viikon kuluessa tilauksesta. Palveluntarjoaja ilmoittaa Palvelussa tuotteiden arvioidut toimitusajat muiden tilauksien osalta.

2.5. Mikäli tilatun tuotteen osalta ilmenee toimitusvaikeuksia, Palveluntarjoajan asiakaspalvelu ottaa yhteyttä Asiakkaaseen. Saldovirheen kohdalla Palveluntarjoaja ilmoittaa Asiakkaalle saldovirheestä ja hyvittää toimittamattoman tuotteen arvon tilauksessa käytetylle maksutavalle.

Maksutavat

3.1. Asiakas voi maksaa tuotteen omassa verkkopankissa tilauksen jälkeen saatuaan erillisen laskun sähköpostiinsa. Lasku tehdään sen jälkeen, kun tuotteiden saatavuus ja alustava toimitusaika on vahvistettu. Tilaus postitetaan vasta sen jälkeen, kun asiakkaan maksusuoritus on saapunut Futiskaupan tilille.

 

Tilauksen peruuttaminen ja palautusoikeus

4.1. Asiakas ei voi peruuttaa tehtyä ja maksettua tilausta, jos tuote on jo toimitettu varastosta eteenpäin. Mikäli tilaus jätetään noutamatta, käsitellään tilaus peruutettuna tilauksena. Tilaus on mahdollista peruuttaa myös täyttämällä peruutusilmoitus ja lähettämällä sen asiakaspalvelullemme sähköpostitse osoitteeseen myynti@futiskauppa.net. Tällöin asiakaspalvelumme huolehtii tilauksen palautumisesta varastolle.  Halutessaan perua kaupan tilauksen vastaanottamisen jälkeen Asiakkaan tulee menetellä seuraavassa kohdassa 4.2 kuvatulla tavalla.

4.2. Toimitetuilla tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus tavaran vastaanottohetkestä lukien. Rekisteröityneenä käyttäjänä palautusilmoituksen voi tehdä Tilaukset–kohdasta. Rekisteröitymättömänä asiakkaana tilaa linkki vaihto- ja palautusilmoituksen tekoa varten sähköpostitse myynti@futiskauppa.net. Toimituksen mukana toimitetaan palautusrahtikirjat samalla toimitustavalla, jolla tilaus on toimitettu. Palauta tuote mahdollisimman pian vaihtoilmoituksen täyttämisen jälkeen. Mikäli asiakas ei palauta tuotetta 7 vuorokauden kuluessa palautusilmoituksesta, tuote poistetaan varauksesta ja palautetaan myyntiin.

Kuluttajan on pidettävä tuote olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä siihen saakka, kunnes hän on päättänyt pitää tavaran. Tuotetta ei tule ottaa käyttöön ennen kuin tuotteen on päättänyt pitää. Jalkineita saa testata sovituksen yhteydessä vain sisätiloissa. Tuotteesta ei tule sovituksen yhteydessä irrottaa siihen kuuluvia tuotetietolappuja tai tarroja. Tuote tulee lähettää takaisin myyntikelpoisessa alkuperäispakkauksessaan. Säilyttäkää siis tilauksen lähetyspakkaus tai paketoikaa tuote erilliseen lähetysmateriaaliin palautuksen yhteydessä. Mikäli tuote tai tuotepakkaus ei vastaa sopimusehtoja, emme hyväksy palautusta vaan tuote lähetetään takaisin asiakkaalle.

Tuote ei ole käyttämätön, jos esimerkiksi vaatteissa, kengissä ja urheiluvälineissä on selviä kulumisen merkkejä ja/tai likaa tai mikäli tuote on pesty. Tuotetta tulee sovittaa tuoksuttomana. Voimakas hajusteiden, hien tai savukkeen haju tuotteessa voi johtaa palautuksen hylkäämiseen. Palautuksen tulee sisältää alkuperäispakkaus sekä kaikki pakkaukseen kuuluneet osat, dokumentit ja pakkausmateriaalit.  Asiakkaan toiveiden mukaan valmistetuilla tai muunnelluilla tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi asiakkaiden toiveiden mukaan painatetut tuotteet kuten peliasut.

Tuote tulee palauttaa Futiskaupaan Postin kautta. Ilmoitus palautusoikeuden käyttämisestä on tehtävä Palveluntarjoajalle edellä mainitun 14 vuorokauden kuluessa ja tuote on palautettava tästä 7 vuorokauden kuluessa. Palautuksesta aiheutuvat kustannukset ovat asiakkaan vastuulla.

4.3. Tuotteen ostohetkeksi katsotaan päivä, jolloin tuotepaketti on lunastettu tai kuitin päivämäärä. Asiakkaan vastuulla on tarvittaessa osoittaa lunastuspäivä.

4.4. Asiakas maksaa palautettavan tuotteen postituskulut, mikäli palautettava tuote on mahdollista toimittaa normaalina postipakettina tai kirjeenä ja paketti tai kirje on lähetetty Suomesta. Erikoiskuljetusyksikköinä toimitettujen tuotteiden toimitusta ei hyvitetä. Palveluntarjoajalla on oikeus veloittaa erikoiskuljetettavien palautuskustannuksina 50 euroa/tuote Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi polkupyörät ja kuntolaitteet. Toimitettuihin tuotteisiin mahdollisesti liittyneiden asennustöiden kuluja ei palauteta.

4.5. Palveluntarjoaja palauttaa Asiakkaan maksusuorituksen tuotteen palautuksen johdosta viimeistään 14 vuorokauden kuluessa tuotteen saapumisesta verkkokaupan varastolle. Mikäli palautat tilaukseltasi kaikki tuotteet, hyvitetään myös tilauksesi toimituskulut (pl erikoiskuljetusyksikkönä toimitettavat tuotteet). Palauttaessasi vain osan tuotteista ei toimituskuluja hyvitetä tilaukseltasi.

4.6. Palveluntarjoajan myöntämää kampanjaetua ei voi muuttaa rahaksi. Jos kampanjaedun (esim. alennuksen) saamiselle asetetut ehdot eivät asiakaspalautuksen yhteydessä täyty, pidätetään edun arvoa vastaava summa rahapalautuksen yhteydessä. Tuotteen koon tai värin vaihdon yhteydessä saat vaihtotuotteen samalla hinnalla kuin alkuperäisellä tilauksellasi.

Takuu

5.1. Asiakkaalle toimitetun tuotteen mukana seuraa lähetyslista, joka on myös tuotteen takuutodistus. Tuotteen valmistajan antama mahdollinen pitempi takuu ei sido Palveluntarjoajaa.

5.2. Tuotteen takuun perusteella tapahtuva vaihtaminen tai korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.

5.3. Palveluntarjoaja voi vapautua takuuvastuusta, mikäli voidaan osoittaa, että tuotteen virheellisyys tai rikkoutuminen on aiheutunut tapaturmasta, tuotteen ohjeiden tai käyttötarkoituksen vastaisesta käytöstä tai muusta Asiakkaan vastuulla olevasta seikasta.

5.4. Asiakkaan on ilmoitettava tuotteen virheestä takuunantajalle kohtuullisessa ajassa siitä, kun Asiakas havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita.

Muut ehdot

6.1. Palveluntarjoaja ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä.

6.2. Mahdollisiin Asiakkaan ja Palveluntarjoajan välisiin sopimusta koskeviin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia.

6.3 Palveluntarjoajalla on kuluttajansuojalain mukainen virhevastuu myymistään tuotteista. Tuotteen virhetilanteessa asiakkaan on aina otettava ensin Futiskaupan asiakaspalveluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti@futiskauppa.net tai palautelomakkeen kautta. Kuluttaja-asiakkaalla on mahdollisuus saattaa palveluntarjoajan ja asiakkaan välinen sopimusta koskeva riitaisuus kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.